Zwemlessen

Inschrijven Zwem ABC/Zwemles Speciaal

Inschrijven zwemles volwassenen

Reserveren zwemles

De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC. Op spelenderwijze maken we je kind watervrij en leert hij / zij de vereiste zwemslagen om als een echte waterrat veilig te kunnen zwemmen.

Flexibel

Om te zorgen dat kinderen zwemlessen kunnen volgen wanneer het hen uitkomt, hebben we ervoor gekozen om een flexibel les- en cursusaanbod samen te stellen. We hebben de hele week door  de mogelijkheid om een losse les te volgen. Met ouders een programma samenstellen dat past bij het kind is ons uiteindelijke doel!

Zwemles Zwembad de Peppel

Zwem-ABC

Tijdens de zwemlessen leer je vier zwemslagen volgens het Zwem-ABC. Schoolslag, borstcrawl, enkelvoudige rugslag en rugcrawl. Ook vaardigheden zoals onder water zwemmen, naar de bodem gaan en klimmen en klauteren op de kant worden geoefend. Je leert om je in onverwachte situaties jezelf en andere te kunnen redden. En dat met veel plezier.

Onze nadruk ligt op individuele ontwikkeling. Via ons (online) zwemlessysteem kan iedereen individueel, in eigen tempo, de verschillende diploma’s behalen. En kunnen de vorderingen van je kind online worden gevolgd.

Vanaf 4,5 jaar kunnen kinderen instromen in de zwemlessen voor het Zwem ABC. De zwemlessen duren één uur (kikker, pinguïn en zeepaard 45 minuten). Wil je extra oefenen voor je zwemdiploma buiten de zwemlessen om? Dat kan op een tweetal momenten in een baan in het wedstrijdbad. Samen met Zwembad de Bongerd in Wageningen zijn wij licentiehouders van het Nationaal Zwem-ABC.

Tegemoetkoming in kosten

Voor gezinnen met een minimum inkomen biedt de gemeente Ede een bijdrage in de kosten voor het behalen van zwemdiploma A. Meer informatie hierover vind je hier.

Gedragscode zwembranche

De Nationale Raad Zwemveiligheid (NZR) en de zwembranche hebben gedragsregels opgesteld voor zwembadmedewerkers in hun contact met de gasten van het zwembad.

Hierin zijn uitgangspunten en gedragsregels vastgesteld. waarmee de grens tussen geoorloofd en ongewenst gedrag van zwembadmedewerkers kan worden vastgesteld. Het doel hiervan is om alle betrokkenen, gasten en medewerker te beschermen en het publieke vertrouwen in de zwembranche te bevorderen.

We stellen het op prijs als je kennis wilt nemen van de gedragsregels. Die kun je via deze link downloaden.

Indeling groepen

  • Voor het behalen van het zwemdiploma A zijn de lessen ingedeeld in 5 niveaugroepjes. Stapsgewijs leer je alle onderdelen voor diploma A.
  • Voor zwemdiploma B zijn de zwemlessen ingedeeld in 2 niveaugroepjes.
  • Voor diploma C wordt gewerkt met 1 niveaugroep.

Direct inschrijven

Zwemles Zwembad de Peppel

Zwemles Speciaal

Zwembad de Peppel biedt ‘Zwemles Speciaal’ aan voor kinderen die behoefte hebben aan veel persoonlijke aandacht en extra uitleg. In deze lesgroepjes van maximaal 5 kinderen is meer ruimte voor differentiatie. De lesstructuur en volgorde is identiek aan het Zwem ABC. Het wordt op een kleinschalige en rustige manier aangeboden.

Deze werkwijze in een rustige setting is voor sommige kinderen de ideale manier om te werken richting het behalen van een zwemdiploma. Deze lesgroep is bijzonder geschikt voor:

  • Kinderen voor wie het tijdens de reguliere lessen te druk is in het bad
  • Kinderen met een achterstand in de motorische ontwikkeling
  • Kinderen met een taalachterstand waardoor zij meer aanwijzingen nodig hebben
  • Kinderen met een licht verstandelijke beperking
  • Kinderen met gedragsmatige problemen
  • Kinderen met ADHD/ ADD
  • Kinderen met (faal)angst

Onze medewerkers kunnen je hier meer informatie over geven.

Direct inschrijven

Zwemles Zwembad de Peppel

Zwemles op maat

Naast de lessen in kleine groepen worden ook individuele lessen aangeboden. Voor sommige kinderen of volwassenen is één op één begeleiding de manier om het diploma te kunnen behalen.

Voor de individuele lessen zijn geen vaste momenten opgenomen in het rooster. In overleg wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Bel 0318 – 479735 voor info of inschrijven

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief. Neem contact op met de receptie voor meer informatie: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.

Zwemles Zwembad de Peppel

Volwassen zwemles

Volwassen zwemles bij Zwembad de Peppel is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar die nog geen zwemdiploma A heeft.

De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC. Met zwemdiploma A en B leer je goede zwembasisvaardigheden. Met het zwemdiploma C voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Je leert vier zwemslagen bij het Zwem-ABC. Schoolslag, borstcrawl, enkelvoudige rugslag en rugcrawl. Ook besteden wij veel aandacht aan verschillende oefeningen in diep water zoals onder water zwemmen, naar de bodem gaan en klimmen en klauteren op de kant. Deze vaardigheden leert je om je in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

De nadruk tijdens de volwassen zwemlessen bij Zwembad de Peppel ligt op individuele ontwikkeling. Via ons zwemles systeem kan iedereen individueel, in eigen tempo, de verschillende diploma’s behalen. Met het zwempaspoort kun je je eigen vorderingen bijhouden.

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief.
Neem contact op met de receptie voor meer informatie: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.

Direct inschrijven