Zwemlessen

De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC. Op spelenderwijze maken we je kind watervrij en leert hij / zij de vereiste zwemslagen om als een echte waterrat veilig te kunnen zwemmen.

Flexibel

Om te zorgen dat kinderen zwemlessen kunnen volgen wanneer het hen uitkomt, hebben we ervoor gekozen om een flexibel les- en cursusaanbod samen te stellen. We hebben de hele week door  de mogelijkheid om een losse les te volgen. Met ouders een programma samenstellen die past bij het kind is ons uiteindelijke doel!

Zwemles Zwembad de Peppel

Zwem-ABC

Je leert vier zwemslagen bij het Zwem-ABC. Schoolslag, borstcrawl, enkelvoudige rugslag en rugcrawl. Ook vaardigheden onder water zwemmen, naar de bodem gaan en klimmen en klauteren op de kant worden geoefend. Je leert om je in onverwachte situaties jezelf en andere te kunnen redden. En dat met veel plezier.

Onze nadruk ligt op individuele ontwikkeling. Via ons (online) zwemlessysteem kan iedereen individueel, in eigen tempo, de verschillende diploma’s behalen. En kunnen de vorderingen van je kind online worden gevolgd.

Vanaf 4,5 jaar kunnen kinderen instromen in de lessen voor het Zwem ABC. De zwemlessen duren één uur (kikker, pinguïn en zeepaard 45 minuten). Wil je extra oefenen voor je zwemdiploma buiten de zwemlessen om? Dat kan op een tweetal momenten in een baan in het wedstrijdbad. Samen met Zwembad de Bongerd in Wageningen zijn wij licentiehouders van het Nationaal Zwem-ABC.

Tegemoetkoming in kosten
Voor gezinnen met een minimum inkomen biedt de gemeente Ede een bijdrage in de kosten voor het behalen van zwemdiploma A. Meer informatie hierover vind je hier.

Indeling groepen

  • Voor het behalen van het zwemdiploma A zijn de lessen ingedeeld in 5 niveaugroepjes. Stapsgewijs leer je alle onderdelen voor diploma A.
  • Voor zwemdiploma B zijn de lessen ingedeeld in 2 niveaugroepjes.
  • Voor diploma C wordt gewerkt met 1 niveaugroep.

Direct inschrijven

Zwemles Zwembad de Peppel

Zwemles Speciaal

Zwembad de Peppel biedt ‘Zwemles Speciaal’ aan voor kinderen die behoefte hebben aan veel persoonlijke aandacht en extra uitleg. In deze lesgroepjes van maximaal 5 kinderen is meer ruimte voor differentiatie. De lesstructuur en volgorde is identiek aan het Zwem ABC. Het wordt op een kleinschalige en rustige manier aangeboden.

Deze werkwijze in een rustige setting is voor sommige kinderen de ideale manier om te werken richting het behalen van een zwemdiploma. Deze lesgroep is bijzonder geschikt voor:

  • Kinderen voor wie het tijdens de reguliere lessen te druk is in het bad
  • Kinderen met een achterstand in de motorische ontwikkeling
  • Kinderen met een taalachterstand waardoor zij meer aanwijzingen nodig hebben
  • Kinderen met een licht verstandelijke beperking
  • Kinderen met gedragsmatige problemen
  • Kinderen met ADHD/ ADD
  • Kinderen met (faal)angst

Onze medewerkers kunnen je hier meer informatie over geven.

Direct inschrijven

Zwemles Zwembad de Peppel

Zwemles op maat

Naast de lessen in kleine groepen worden ook individuele lessen aangeboden. Voor sommige kinderen of volwassenen is één op één begeleiding de manier om het diploma te kunnen behalen.

Voor de individuele lessen zijn geen vaste momenten opgenomen in het rooster. In overleg wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Direct inschrijven

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief. Neem contact op met de receptie voor meer informatie: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.