Onze zwembaden

Je kunt je naar hartenlust uitleven in het recreatiebad, wedstrijdbad en het natuurgezuiverd buitenbad. Spetteren, spelen en een plons maken in onze verschillende zwembaden.

Recreatiebad

Het recreatiebad is 20 bij 10 meter. De watertemperatuur van 31ºC voelt aangenaam warm aan, spieren koelen tijdens diverse aquasporten zoals Floatfit, Ouder en Kind zwemmen en Meer Bewegen voor Ouderen af. De bodem is in hoogte verstelbaar en kan aangepast worden aan alle verschillende activiteiten. Heerlijk om actief te bewegen of lekker in te badderen. Een deel van het recreatiebad is ingericht als bubbelstrook met ondiep water.

Gedurende het jaar worden verschillende activiteiten zoals Ladies Only, Discozwemmen, themamiddagen, familiezwemmen of een heuse Spookavond georganiseerd.

Wedstrijdbad

Het wedstrijdbad is 21 meter breed, 30 meter lang en heeft een watertemperatuur van 27°C. Een mobiele keerwand kan het zwembad tot 25 meter verkleinen, de officiële lengte voor zwemwedstrijden. Dit bad is ideaal voor banenzwemmers om fit te worden of hun conditie op peil willen houden. Of voor recreatief zwemmers met minimaal een zwemdiploma A en graag in een dieper zwembad zwemmen. Op een aantal momenten ligt in dit bad een waterstormbaan.

Waterpolovereniging Polar Bears Ede, Zwemvereniging de Vrije Slag, Onderwatersportvereniging De Heiduikers, de Reddingsbrigade en de Peppelaars trainen en recreëren in dit bad. Ook voor andere verenigingen is het mogelijk het badwater en de voorziening van het bad te huren.

Vul voor meer informatie het contactformulier in.

De mogelijkheden in het wedstrijdbad zijn:

Buitenbad

Niets lekkerder dan een frisse duik in helder natuurwater. Geen chloor maar planten en biofilters zorgen voor een perfecte waterkwaliteit. Een unieke ontwikkeling in Nederland, want het is het eerste openbare zwembad waar deze natuurlijke zuivering wordt toegepast. Heerlijk ontspannen in de zon of schaduw in een groene omgeving, lekker poedelen in een beekje of een drankje en hapje op een zonnig terras. Een plek voor jong en oud. Kortom een ontspannen break op een zomerse en warme dag.

Peuterbad

Voor de allerkleinsten is er het peuterbad. Een geweldig waterspektakel met ondiep water, allerlei aansprekende speelelementen en vrolijke glijbanen. Een deel van het recreatiebad is ingericht met ondiep water en een bubbelstrook. Een heerlijke manier om samen met je peuter of kleuter te ontspannen.