Swim2Play

Nieuw, anders, leuker en effectiever dan schoolzwemmen. Kinderen leren in de praktijk vaardigheden die nodig zijn om zich veilig te voelen en om veilig te blijven aan de waterkant. Om mee te kunnen komen in een zwembad en om met veel plezier mee te kunnen doen aan allerlei watersporten. Alles binnen Swim2Play draait om het ‘doen’.

Impressie Swim2Play

 

Schrijf je school in voor het schooljaar 2023 – 2024

Direct inschrijven

Swim2Play

Het zwembad en de lessen zijn zo ingericht dat alle kinderen op hun eigen niveau mee kunnen doen en worden uitgedaagd om te leren. Ze leren stap voor stap de vaardigheden voor de drie pijlers “Slootveilig”, “Zwembadvaardig” en “Meerwaardig”.

Plezier staat voorop, dit is één van de belangrijkste voorwaarden om te leren. Als kinderen plezier hebben in het water komen ze graag nog een keer terug en zijn ze klaar voor een leven lang zwemplezier.

Slootveilig

Je leert jezelf redden uit levensbedreigende situaties zoals vallen in een sloot of door het ijs zakken. Jezelf en de ander leren redden is de kern van deze les.

Zwembadvaardig

Je leert met vaardigheden in het zwembad om te gaan. Spelen met een mat, tikkertje, sportspelen (net als in de gymzaal), snorkelen. Alles wat je tegenkomt in de context van het zwembad. Kortom, een introductie in de bewegingscultuur.

Meerwaardig

Tijdens deze les kom je in contact met de watersportverenigingen in je eigen buurt en bereid je je voor op het buitenwater. Gastdocenten van diverse sportverenigingen verzorgen workshops. Ook leer je jezelf redden uit benarde situaties die je in het buitenwater mee kan maken. Kortom, kennismaken met sportverenigingen en buitenwater.

Swim2Play en zwemdiploma’s

Met Swim2Play halen kinderen GÉÉN zwemdiploma. Voor het halen van het nationale Zwem ABC, particuliere zwemlessen en snelcursussen klik hier. Swim2Play en diplomazwemmen versterken elkaar!

Voor onderwijs

Met Swim2Play biedt Zwembad de Peppel een verbreding aan van het bewegingsonderwijs. Swim2Play is gebaseerd op de nieuwste inzichten op het gebied van didactiek en motorisch leren en heeft als uitgangspunt dat spelenderwijs alle benodigde vaardigheden om veilig deel te nemen, aangeleerd kunnen worden. Techniek is niet het doel maar dient als ondersteuning. Gemeente Ede biedt het basisonderwijs om gratis mee te doen met Swim2Play. Dit geldt voor alle groepen en maximaal 5 lessen per groep.

De meest effectieve vorm is in 5 weken achter elkaar Swim2Play te volgen. Samen met de school wordt er gekeken naar de beste mogelijkheden om dit in het onderwijs in te roosteren en vorm te geven. Wij leveren hiervoor maatwerk.

Schrijf je school in voor het schooljaar 2023 – 2024

Direct inschrijven

Contact

Meer weten over Swim2Play bij Zwembad de Peppel? Neem contact op met de receptie voor meer informatie: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.