---

Kind zelf zwembeginselen aanleren in De Peppel met Nederlandse vinding

Als eerste zwembad in Nederland nodigt Zwembad de Peppel in Ede ouders uit zelf hun jonge kinderen van 2 t/m 6 jaar te leren waterveiliger te worden. Samen oefenen ze met hun kinderen spelenderwijs op de kant te komen na een val in het water met behulp van de Nederlandse zwemuitvinding Fibby. Een gecertificeerd ‘kantel’ zwemhulpmiddel met leer-app voor ouders. Fibby werd samen met Dutch Don’t Drown Foundation mede in de Peppel getest en ontwikkeld. Geïnteresseerden kunnen het op zondag 5 maart 2023 van 9.00 -10.00 uur Fibby gratis uitproberen. Wel even reserveren via dit formulier.

Tijdens de ontwikkelfase van Fibby zagen de zwemonderwijzers van de Peppel ouders met hun jonge kinderen enorme sprongen maken. Uitgedaagd door spel en met de Fibby op de rug ging het van gespannen aan de nek van papa of mama , naar zelfverzekerd weer de kant op klauteren na een sprong in het diepe, eerst met en later zelfs zónder Fibby.

Zwembad stapt over op Fibby

Nu Fibby beschikbaar is en te koop in het zwembad stapt De Peppel erop over en kan het tijdens het ouder- en kind zwemmen worden gebruikt. En via een speciale actie kunnen ouders zo vaak als ze willen zelf in de Peppel terecht om aan de slag te gaan. Want kinderen groeien op hun eigen tempo door zoveel mogelijk plezier te maken en ondertussen de ontwikkeling te stimuleren.

Tim van de Kolk, manager zwemzaken van het zwembad is enthousiast: “Ouders en kinderen stimuleren om samen de eerste stap naar zelfredzaamheid met Fibby te zetten. Dat is fantastisch. Ouders zijn zo betrokken en ervaren samen met hun zoon/dochter het plezier van zwemmen met als eindresultaat een leven lang zwemmen. Van Baby/Peuter zwemmen tot en na het Zwem A-B-C. Daar gaan we voor.

Nadat Fibby deze zomer beschikbaar kwam gingen eerste ouders gingen succesvol aan de slag op vakantie. Het is geweldig dat De Peppel ouders uitnodigt zo vaak als ze willen te komen oefenen, onder toeziend oog. Als het aan ons ligt weet een ouder straks niet beter dat je zodra je kind twee jaar oud wordt, je het zelf spelenderwijs leert redden na een val in het water met Fibby bij jouw zwembad in de buurt.”

De Dutch Don’t Drown Foundation is er van overtuigd dat Fibby een middel is dat wereldwijd het aantal verdrinkingen kan terugdringen. Dagelijks verdrinken wereldwijd 385 kinderen. Daarom start de Foundation projecten met Fibby in landen waar geen zwemles gegeven wordt

Hugo van der Spek, oprichter van Fibby en ouder van twee kinderen: “Fibby is er, en nu gaan ook zwembaden ermee aan de slag.”

Eerst uitproberen

Fibby is al verkrijgbaar in het zwembad maar eerst gratis uitproberen is mogelijk. Ouders zijn met hun kind de eerste zondag van de maand tussen 9.00 en 10.00 uur van harte welkom. Reserveren vooraf is wel noodzakelijk. Dat kan via dit formulier.