Zwemmen met medische indicatie

Iedereen met CVA, ziekte van Parkinson, een niet aangeboren hersenletsel, dementie, diabetes, obesitas, CARA, epilepsie, (ex) borstkankerpatiënten of van een blessure of operatie revalideert kan onder gediplomeerde begeleiding medisch zwemmen.

Voor diverse medische groepen biedt Zwembad de Peppel goede mogelijkheden voor revalidatie, ontspanning of het verbeteren van conditie. De sporten worden gegeven door twee ervaren en gediplomeerde instructeurs.

Aqua Medisch is op dinsdag van 11.00 – 12.00 uur geschikt voor mensen met:

  • een CVA;
  • de ziekte van Parkinson;
  • niet aangeboren hersenletsel;

De oefeningen tijdens deze lessen stimuleren de coördinatie en de cognitieve vaardigheden. De oefeningen komen regelmatig terug en worden iedere keer door de instructeur voorgedaan.

Aqua Medisch is op dinsdag van 13.00 – 14.00 uur geschikt voor mensen:

  • met diabetes;
  • met obesitas;
  • met longaandoeningen (CARA);
  • met epilepsie;
  • die na een blessure of operatie revalideren;
  • met diverse chronische aandoeningen;
  • die herstellend zijn van een ziekte.

Deze lessen zijn van lage intensiteit en met extra differentiatiemogelijkheden waardoor de lessen geschikt zijn voor een ieder die (nog) niet toe is aan de intensieve vormen van bewegen. Of voor iedereen die in een revalidatietraject nog niet alle oefeningen kan of mag uitvoeren.

Onze ervaren instructeurs hebben voor elke oefening meerdere alternatieven, waardoor de les op maat kan worden aangepast aan de persoonlijke situatie van de deelnemers. Je beweegt zo optimaal mogelijk naar eigen kunnen.

(Ex) borstkankerpatiënten

Zwembad de Peppel biedt een specifiek programma aan voor (ex) borstkankerpatiënten.

Deze aquasport is geschikt voor iedereen die wordt of is behandeld voor borstkanker. Het is ook geschikt als je een borstamputie hebt ondergaan. Tijdens de lessen worden op muziek gezamenlijke oefeningen gedaan onder deskundige begeleiding. Deze oefeningen richten zich op het verbeteren van de conditie en op het verminderen van eventuele schouder/arm problemen.

Ook heeft deze aquasport als doel dat je je (nog) beter in je lichaam gaat voelen. Het water is ongeveer 31 graden voelt aangenaam warm aan, spieren koelen hierdoor tijdens diverse aquasporten niet te veel af. En kans op een blessure is gering. Deze lessen zijn erop gericht om te werken aan je conditie en om dit samen met anderen te doen. Je kunt elkaar motiveren en steun aan elkaar hebben.

Kijk hier voor actuele openingstijden en hier voor tarieven. Tijdens schoolvakanties geldt een aangepast rooster en tarief.
Neem contact op met de receptie voor meer informatie of om een plekje te reserveren: 0318 – 47 97 35 of laat hier een bericht achter. Wij nemen dan contact met je op.