---

Zwembad de Vrije Slag opent poorten voor banenzwemmers

Een spetterend en sportief lichtpuntje in ieders thuiswerkdag. Openluchtzwembad de Vrije Slag in Bennekom heeft zaterdag 6 februari de poorten geopend voor banenzwemmen. Een gebaar naar alle zwemfans die al tijden geen duik meer hebben kunnen nemen. Wethouder Peter de Pater verrichtte de opening, samen met de 11-jarige Levi Simonse, lid van zwemvereniging De Vrije Slag. De openstelling is mogelijk door samenwerking met Zwembad de Peppel en ondersteuning door de gemeente Ede.

Binnenzwembaden zijn vanwege de coronamaatregelen al een tijd gesloten. De ontwikkelingen geven ook nog geen perspectief dat die binnenbaden snel weer open kunnen.

In navolging van een aantal andere openluchtzwembaden in Nederland hebben openluchtzwembad De Vrije Slag, Zwembad de Peppel en de gemeente Ede de handen ineen geslagen om ook in deze regio sportief zwemmen mogelijk te maken. De inspanningen hebben er toe geleid dat zaterdag 6 februari de poorten van het Bennekomse bad worden geopend voor banenzwemmers en verenigingsgebruik. Recreatief zwemmen is niet mogelijk.

Hoe werkt het?
Om bezoekersstromen te reguleren, kunnen zwemmers alleen in het bad terecht als zij vooraf online reserveren en betalen. Dit kan via de websites van Zwembad de Vrije Slag en Zwembad de Peppel. Er zijn blokken van een uur voor maximaal 100 banenzwemmers. Elk uur bestaat uit 45 minuten zwemmen en 15 minuten omkleed- en wisseltijd. Zwemmen kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 6,00 voor een uur.

Bij binnenkomst is omkleden niet mogelijk. Banenzwemmers wordt gevraagd om vooraf al zwemkleding aan te doen. Na het zwemmen kan omkleden wel. De douches zijn gesloten. Uiteraard is het ook in het zwembad nodig om de coronamaatregelen te volgen en de aanwijzingen van het personeel.