---

Zwem4daagse feestelijk afgesloten

Afgelopen maandag 20 juni gaf Peter de Pater, wethouder Sport van gemeente Ede, het officiële startsein voor de Zwem4daagse in zwembad De Peppel in Ede. 235 deelnemers doken op zijn teken het water in om hun afstand te zwemmen. Sportservice De Vallei, beheerder van zwembad De Peppel, organiseerde de Zwem4daagse van 20 tot en met 23 juni.

Na vier dagen ‘feest’ werd de Zwem4daagse op donderdag 23 juni afgesloten door niemand minder dan voormalig olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden. Maarten zwom zelfs een stuk mee om de deelnemers in de laatste meters aan te moedigen. Daarna werden zij uitgebreid bedankt voor hun steun aan de Maarten van der Weijden-foundation. Ruim 100 zwemmers in Ede zijn hun eigen sponsoractie gestart op de speciale actiepagina van de Zwem4daagse en haalden in totaal € 1.074,00 op.

De Zwem4daagse is een initiatief van de KNZB in samenwerking met de Maarten van der Weijden-foundation. De foundation zet zich in om het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Deelnemers aan de Zwem4daagse kunnen tijdens de week geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Foto: Ted Walker.