---

Trots op zwemdiploma na lange lockdown

Grote blijdschap in Zwembad de Peppel. Na een lange periode waarin zwemlessen niet mogelijk waren konden vandaag bijna 30 kinderen hun felbegeerde zwemdiploma in ontvangst nemen. Niet in het bijzijn van hun (groot)ouders, broertjes en zusjes. Vanwege de coronamaatregelen mochten zij niet komen kijken. Het zwembad verzorgde echter een livestream van het afzwemmen en het grote moment: de uitreiking van het zwemdiploma. Zo konden zij toch meekijken.

Ruim drie maanden zijn zwemlessen niet mogelijk geweest vanwege de lockdown. Sinds half maart mogen de zwembaden hun poorten weer openen voor zwemles. Om de achterstanden in te lopen en zoveel mogelijk kinderen te helpen een zwemdiploma te halen, heeft Zwembad de Peppel extra capaciteit gereserveerd. Op dit moment volgen veel kinderen zwemles. Het zwembad heeft een speciale driemaandencursus in het leven geroepen om zoveel mogelijk ouders en kinderen de kans te geven nog voor de zomervakantie zwemdiploma A te halen.

Zaterdag 10 april zwommen de eerste kinderen sinds de lockdown af voor het zwemdiploma. Ondanks het gemis van toekijkende familie, wisten de instructeurs van de diploma-uitreiking een feestje te maken. Trots straalde van de gezichten. Die familie keek thuis en op de mobiel in de auto op de parkeerplaats voor het zwembad mee naar de verrichtingen via een besloten Youtube livestream. Die werd verzorgd door de Polar Bears. De climax was uiteraard het bemachtigen van het felbegeerde zwemdiploma. In de komende maanden volgen nog veel kinderen die hun zwemdiploma in ontvangst mogen nemen. Een grote geruststelling voor de ouders met de zomervakantie op komst.

Door de extra capaciteit voor zwemlessen is de wachtlijst verdwenen. Wie wil starten met zwemles kan direct beginnen. Klik hier voor meer informatie en om direct aan te melden.