---

Maarten van der Weijden bij Zwem4daagse in De Peppel

Zwemidool Maarten van der Weijden bezoekt op donderdag 23 juni Zwembad de Peppel in Ede bij de afsluiting van de Zwem4daagse in het bad. Al meer dan 100 deelnemers hebben namelijk hun eigen sponsoractie opgezet ter ondersteuning naar het onderzoek naar kanker, wat voor Maarten reden is om de deelnemers persoonlijk aan te moedigen op deze laatste zwemdag en ze te bedanken voor hun steun aan de Marten van der Weijden-foundation.

Bij de Zwem4daagse wordt vier dagen lang een afstand gezwommen met als beloning een medaille. Iedereen, van jong tot oud met minimaal zwemdiploma A, kan meedoen. Inschrijven en een actie starten kan op https://bit.ly/zwem4daagse2022. Ook het zwembad doneert een deel van het inschrijfgeld aan de Maarten van der Weijdenfoundation.

De Zwem4daagse in het zwembad in Ede, onderdeel van Sportservice De Vallei, is van maandag 20 t/m donderdag 23 juni. Elke dag kan tussen 18.00 en 21.00 uur een afstand van 250, 500, 750 of 1000 meter gezwommen worden. Wie klaar is met zijn of haar prestatie kan nog deelnemen aan clinics, genieten van glij- en bandenbaan, recreatiebad, bubbelstrook en horeca.  Kortom vier avonden een prestatie en uitje voor het hele gezin. Zeker voor kinderen biedt de Zwem4daagse de gelegenheid extra te oefenen op de zwemslagen.

De Zwem4daagse is een initiatief van de KNZB in samenwerking met de Maarten van der Weijdenfoundation. De foundation zet zich in om het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Deelnemers aan de Zwem4daagse kunnen tijdens de week geld inzamelen voor kankeronderzoek.

De voormalig olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen bezoekt in deze zweMWeek een groot aantal Zwem4daagses, waaronder Zwembad de Peppel in Ede op maandag 20 juni, tenminste als minimaal 100 deelnemers een sponsoractie starten. Hij wil deelnemers motiveren en zijn verhaal en het belang van kankeronderzoek vertellen.

Kosten voor deelname bedragen € 10,00. Daarvan gaat € 1,00 naar de Maarten van der Weijden-foundation. Daarnaast kunnen deelnemers hun eigen sponsoractie starten. Die mogelijkheid komt in beeld, direct na aanmelding via het inschrijfformulier. Dat is te vinden via https://bit.ly/zwem4daagse2022.