---

Bezoekersaantallen Zwembad de Peppel flink gestegen

Zwemliefhebbers weten het zwembad na de Coronacrisis weer moeiteloos te vinden

Zwembad De Peppel beleefde in de afgelopen weken drukke tijden, want alleen al in de voorjaarsvakantie bezochten meer dan 8.000 zwemliefhebbers het populaire zwembad in Ede. En dat hebben de medewerkers van Sportservice De Vallei, exploitant van De Peppel, sinds tijden niet meer meegemaakt. “Het is heerlijk om de banenzwemmers en kinderen met hun ouders weer te zien genieten van ons zwembad en onze horeca,” aldus één van de badmeesters. Er mogen in het zwembad volgens de veiligheidseisen maximaal 950 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn en vrijwel alle dagen werd dit maximum ook bereikt. Reserveren was in de voorjaarsvakantie dan ook noodzakelijk, om teleurstellingen aan de balie te voorkomen.

Zwembadbezoek herstelt zich snel na de Coronacrisis
Het lijkt er op dat het aantal bezoekers weer snel terug is op het oude niveau van vóór de Coronacrisis. “We hebben het best lastig gehad in de afgelopen twee jaar,” vertelt Tim van de Kolk, zwembadmanager van Sportservice De Vallei. “En niet alleen wij natuurlijk, ook de sportverenigingen, de zwemleskinderen en andere zwemliefhebbers. Het is goed om te zien dat men er weer zin in heeft en met vertrouwen en enthousiasme naar ons mooie zwembad komt.

We kunnen weer plannen maken en goede ideeën uitwerken om het ons publiek naar de zin te maken. Naast de zwemsport en recreatief zwemmen kunnen we ook weer evenementen gaan organiseren, zoals een open aquasportweek of een themafeest in het zwembad. Ook gaan we ons natuurgezuiverde buitenbad extra gebruiken, bijvoorbeeld voor de banenzwemmers. Deze worden natuurlijk aangekondigd via onze website en social media,” besluit Van de Kolk.