Faciliteiten

Zwembad de Peppel beschikt over verschillende faciliteiten. Diverse baden, een nieuwe interactieve glijbaan, een natuurgezuiverd buitenbad, een gastvrije horeca en entree, voldoende parkeerplaatsen en garderobekasten.

Recreatiebad

De afmeting van het recreatiebad is 20 bij 10 meter. De watertemperatuur van 31ºC voelt aangenaam warm aan, spieren koelen hierdoor tijdens diverse aquasporten zoals “Ouder en Kind zwemmen” en “Meer Bewegen voor Ouderen” af. De bodem is in hoogte verstelbaar en kan aangepast worden aan alle activiteiten. Heerlijk om actief te bewegen of lekker in te badderen. Een deel van het recreatiebad is ingericht als bubbelstrook.

Gedurende het jaar worden activiteiten als Ladies Night, discozwemmen, Circusmiddag, familiezwemmen of een Spookavond georganiseerd.

Wedstrijdbad

Het wedstrijdbad is 21 meter breed, 30 meter lang en heeft een watertemperatuur van 27°C. Een mobiele keerwand kan het zwembad tot 25 meter verkleinen, de officiële lengte voor zwemwedstrijden. Dit bad is ideaal voor zwemmers die hard en intensief willen trainen.

Voor verenigingen is het mogelijk het badwater en de voorziening van het bad te huren. Klik hiervoor het aanvragen van meer informatie.

Buitenbad

In de tweede fase van de verbouwing wordt een natuurgezuiverd buitenbad gerealiseerd en de ligweide vergroot.

Glijbanen

Maar liefst 4 glijbanen zijn er te vinden in het zwembad. De beverglijbaan in het recreatiebad, een familieglijbaan om lekker samen vanaf te roetsjen, de bandenglijbaan en een interactieve tuberide. Volop plezier voor de hele familie.

Peuterbad

Voor de allerkleinsten is er het peuterbad. Een geweldig waterspektakel met ondiep water, allerlei aansprekende speelelementen en een “droge” en “natte” glijbaan.

Gastvrije horeca

De metamorfose van het zwembad houdt ook een nieuw design in. De receptie en de horeca worden vergroot en net als de rest van het zwembad ingericht met het thema ‘Natuurlijk Veluwe’ waardoor een warmere en aantrekkelijkere verblijfsruimte ontstaat. Zwembad de Peppel beschikt zowel aan het bad als in de ontvangsthal over een horecagelegenheid waar je uit een ruim assortiment kunt kiezen. Op het buitenterras is in de zomermaanden ook een horeca uitgiftepunt waar een verkoelend drankje of ijsje gekocht kan worden.

Raadpleeg onze medewerkers als je een dieet- of allergiewens hebt. Zij helpen je graag hiermee. Zij zijn bereikbaar op 0318 – 47 97 35.

Toegang

Toegang tot het zwembad krijg je door middel van een polsbandje. Hiermee kun je tourniquets passeren. De waarborgsom van een polsbandje is € 7,50.

Kluisjes

Vanwege corona maatregelen zijn de kluisjes momenteel niet in gebruik. Je kunt je zwemtas en spullen meenemen op zaal. Er zijn speciale toegewezen vakken voor je zwemspullen. Volg altijd de aanwijzingen van het zwempersoneel.

Zwembad de Peppel heeft 500 garderobekasten ter beschikking. Je kunt je kleding en andere spullen hierin veilig opbergen. Voor het gebruik van de garderobekast is een muntje van € 0,20 nodig. Dit bedrag ontvang je terug wanneer je de kast weer opent.

Parkeergelegenheid

Een parkeerplaats voor 180 auto’s, waarvan 2 aangepaste voor gehandicapten. De fietsenstalling heeft ruimte voor 50 fietsen.

Bereikbaarheid

Het zwembad is centraal gelegen op sportpark Peppelensteeg. Via https://www.9292.nl/kun je je reis met het openbaar vervoer plannen.