---

Al 5000 banenzwemmers Zwembad de Vrije Slag!

Banenzwemmers kunnen sinds 6 februari hun hart ophalen en dagelijks buiten hun baantjes zwemmen bij Zwembad de Vrije Slag in Bennekom. De winteropenstelling is een groot succes. Vandaag is Marjolein Foppen uit Rhenen als 5000ste bezoeker warm ontvangen met een bos bloemen, een waterdichte tas en een 10-badenkaart.

Inwoners uit Bennekom en wijde omgeving weten de weg te vinden naar het buitenbad. Met de winterse temperaturen en de sneeuw van een paar weken geleden, was het zelfs een uniek plaatje om in deze omstandigheden buiten te zwemmen.

De openstelling van het buitenbad in wintertijd is een groot succes. Met vandaag als hoogtepunt de 5000ste bezoeker, Marjolein Foppen uit Rhenen. En dat binnen 4 weken dat het bad open gesteld is.

“Normaal gesproken zwem ik met mijn eigen zwemclubje “de Zwembikkels” in Rhenen. De Vrije Slag bezoek ik wel eens in de zomermaanden. Het is fijn dat ik nu hier kan banenzwemmen en mijn conditie op peil kan houden.”, aldus Marjolein.

De poorten van het Bennekomse bad blijven voorlopig geopend voor banenzwemmers en verenigingsgebruik. Recreatief zwemmen is niet mogelijk.

Hoe werkt het?
Om bezoekersstromen te reguleren, kunnen zwemmers alleen in het bad terecht als zij vooraf online reserveren en betalen. Dit kan via de websites van Zwembad de Vrije Slag en Zwembad de Peppel.

Vanwege de grote belangstelling hanteert het zwembad vanaf  1 maart ruimere openingstijden. Om in verband met corona de veiligheid te garanderen zijn er blokken van een uur voor maximaal 60 banenzwemmers. Elk uur bestaat uit 45 minuten zwemmen en 15 minuten omkleed- en wisseltijd. Zwemmen kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.45 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.45 uur. De toegangsprijs bedraagt € 6,00 per tijdsblok.

Bij binnenkomst is omkleden niet mogelijk. Banenzwemmers wordt gevraagd om vooraf al zwemkleding aan te doen. Na het zwemmen kan omkleden wel. De douches zijn gesloten. Uiteraard wordt banenzwemmers gevraagd  om de coronamaatregelen en de aanwijzingen van het personeel op te volgen.